Vypracujú projekt na novú parkovaciu zónu

3.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Staré Mesto vypracuje v priebehu tohto roka projektovú dokumentáciu na novú, rozšírenú parkovaciu zónu v centre mesta. Uviedla to staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová.

"Ide o veľmi náročnú prácu. Treba zistiť, kde všade je to možné z dopravného hľadiska. Vybudovanie parkovacích zón nesmie byť na úkor zelene a musí sa zachovať komfort chodcov," uviedla A. Kopřivová. V súčasnosti podľa nej hľadajú pracovníka - koordinátora parkovacej politiky, ktorý by mal byť pri obstarávaní a schvaľovaní projektu budovania novej zóny.

V tohtoročnom rozpočte Starého Mesta je na statickú dopravu vyčlenených do 200 000 €, v čom sú podľa hovorkyne aj financie na vypracovanie projektovej dokumentácie.

"Až po schválení projektovej dokumentácie uvidíme, koľko peňazí nás bude rozšírenie zóny stáť. K realizácii sa mestská časť dostane až na budúci rok, poslanci na ňu v decembri 2009 budú schvaľovať peniaze," doplnila. Odpovedať na otázky kde by mali pribudnúť parkovacie miesta a koľko by ich bolo, je podľa hovorkyne v tejto chvíli nemožné.

(sita)

Páčil sa vám článok?