Doprava na Dlhých dieloch sa má zlepšiť

15.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik priznáva, že hromadná doprava na Dlhých dieloch pokrivkáva už roky. Dopravca reaguje na kritiku cestujúcich a sľubuje, že počas tohto roka by sa mala situácia so spojmi na tomto sídlisku zlepšiť.

Podľa informácií od generálneho riaditeľa DPB Róberta Kadnára, dopravca skráti interval linky číslo 33 - duobusu a dôjde k zrušeniu spoja číslo 133. Na skrátenie intervalu linky číslo 32 by dopravca potreboval asi desať nových dvanásťmetrových vozidiel, ktoré sa však podľa neho už vyrábajú. Aj na obnovenie linky 133 ako autobusovej na trase Kuklovská - nová budova SND potrebuje dopravca nové vozy, ktoré sú už takisto vo výrobe.

„Nové autobusy budú s pohonom CNG a s výkonným 210 kW motorom, ktorý by mal bez problémov zvládať kopec. Celá tranža vozov bude dodaná do 30. 6. 2009, takže najneskôr 1. septembra bude už celý nový systém funkčný,“ uviedol Róbert Kadnár.

Pokiaľ ide o prepojenie Karlovej Vsi s ostatnými mestskými časťami, R. Kadnár pripomenul, že do Lamača a na Staré grunty je plánované trolejovanie. „Na Staré grunty sa už spracúva projekt. Trolejové trasy sú jediná položka, ktorú môžeme čerpať z eurofondov. Na obsluhu Starých gruntov musí byť najprv opravená cesta z Líščieho údolia, resp. Svrčej ulice. To je výhľadovo možné až v roku 2011,“ informoval.

Po uskutočnení týchto plánov bude možný aj presun vozovne na Hroboňovej ulici a dá sa uvažovať aj o zrušení autobusovej linky 32 a jej nahradení dvoma novými - trolejbusovými. „Jedna by išla na Hlavnú stanicu a druhá do Lamača. Treba si uvedomiť, že nová rozvojová zóna je práve v priestore Starých gruntov, kde zatiaľ nie je žiadna obsluha MHD, respektíve s dostupnosťou nad 1 kilometer,“ dodal generálny riaditeľ DPB.

(rob)

Páčil sa vám článok?