Pešia zóna by mala pre autá zostať zatvorená

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské historické jadro za posledné roky opeknelo a ožilo. Nové pouličné osvetlenie, dlažba, fontány, kaviarne a obchody lákajú do centra mesta čoraz viac našincov i zahraničných hostí.

Nepríjemnou prekážkou nerušeného pobytu v tejto časti mesta však stále zostávajú odparkované automobily. V tejto súvislosti sme sa náhodných chodcov pýtali, aký je ich názor na súčasný dopravný režim v pešej zóne.

Jozef L., zubár: Automobily do pešej zóny jednoznačne nepatria. Chápem rozhodnutie samosprávy kvôli dopravnej obsluhe pevne neuzatvoriť pešiu zónu. No viem aj to, že túto benevolenciu budú drzo využívať aj tí, ktorí si len potrebujú zaparkovať auto čo najbližšie k obchodu alebo kaviarni, v ktorej sa práve nachádzajú. A vôbec ich nezaujíma, či je tu nejaká pešia zóna. Pokiaľ sa nezlepší kontrola zo strany mestskej a štátnej polície, ťažko môžeme v tomto smere čakať nejakú nápravu.

Aneta M., sekretárka: Myslím si, že by tu autá nemali jazdiť, lebo sem chodí veľa ľudí s malými deťmi. Okrem toho, keď je to pešia zóna, tak by mala byť len pre peších.

Jaroslav Č., podnikateľ: Historická časť mesta je taká malá, že by mala zostať autám zatvorená. Bez výnimky. Zásobovanie obchodov sa dá riešiť aj z prístupových komunikácií, nemusia sem chodiť kvôli trom škatuliam s dodávkou. Aj inde vo svete majú pešie zóny, sú tam tiež obchody, reštaurácie, ale auto tam v žiadnu dennú či nočnú hodinu neuvidíte.

(stn)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?