Pribudne nový druh verejnej dopravy

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Lacnejší ako taxík a rýchlejší ako povrchová hromadná doprava - to sú dve základné vlastnosti systému nazývaného „shuttle-bus“ na Západe alebo „maršrutnoje taxi“ v Rusku. Od polovice februára pribudne aj v Bratislave.

Na bratislavských cestách ho od polovice februára pod názvom CityLink začne prevádzkovať skupina ruských podnikateľov. Ako pre Bratislavské noviny povedala konateľka CityLink, s.r.o., Tatiana Purdeková, táto ich aktivita nemá byť konkurenciou pre bratislavský Dopravný podnik, ani pre taxislužby. „Ide o kyvadlovú verejnú dopravu. Kyvadlovú preto, lebo bude premávať fixnou trasou medzi dvoma koncovými stanovišťami,“ vysvetľuje T. Purdeková. Biele mikrobusy bude možné na ich trase zastaviť kdekoľvek, kde sa to neprieči pravidlám cestnej premávky.

Vedenie spoločnosti v súčasnosti rokuje s mestom a Dopravným podnikom Bratislava aj o možnosti využívať zástavky MHD. Mikrobusy nemajú stanovený grafikon, budú premávať nepretržite od 6.00 do 18.00 h. Cestovné má byť jednotné - 25 korún.Vozidlá budú brať výlučne cestujúcich na sedenie, ich kapacita je štrnásť osôb.

Páčil sa vám článok?