Harmincova ulica a časť Záhradníckej sa v roku 2007 rozšíria o dva jazdné pruhy

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Generálny investor Bratislavy (GIB) tento rok pripravuje prepojenie Harmincovej ulice v Dúbravke s Rázsochami v Lamači. Na túto stavbu už bolo vydané právoplatné územné rozhodnutie.

V súčasnosti sa končí majetkovoprávne usporiadanie pozemkov, aby bolo možné vydať stavebné povolenia na stavbu a začať ju v tomto roku. Zároveň sa pripravuje aj ďalšia dopravná stavba - rozšírenie Harmincovej ulice na štyri jazdné pruhy. Je vyhlásená súťaž na výber zhotoviteľa projektovej dokumentácie a ešte v tomto roku sa zabezpečí územné a stavené povolenie. Začatie stavby GIB plánuje v roku 2007. V pláne je aj rekonštrukcia Dúbravskej cesty a aj táto stavba má právoplatné územné rozhodnutie. Je predpoklad, že po vyrovnaní vzťahov k pozemkom a vydaní stavebných povolení sa môže začať ešte v tomto roku aj rekonštrukcia prvej časti komunikácie Cesta na Červený most po vyústenie do Brnianskej ulice.

Zložitejšia situácia vznikla s pripravovanou cestnou svetelnou signalizáciou upravujúcou v križovatke Račianska – Pionierska v smere do centra pravé odbočenie. Vydané územné rozhodnutie krajský stavebný úrad zrušil. GIB by však mal po vydaní územného a stavebného povolenia a vyrovnaní majetkovoprávnych vzťahov k pozemku v druhej polovici tohto roka rozšíriť pravý jazdný pruh z Račianskej do Pionierskej ulice za asi 16 miliónov korún.

Pokročila aj príprava dostavby Vlárskej ulice. Na stavbu je vydané stavebné povolenie, uskutočnila sa aj súťaž na výber zhotoviteľa stavby, ktorým bude spoločnosť STRABAG. Stavebné práce na prvej časti komunikácie by sa mali začať už v marci, ukončenie celej stavby sa predpokladá v roku 2007. Na tento rok je na stavbu vyčlenených 22 miliónov korún.

Cestná svetelná križovatka by mala pribudnúť aj na križovatke ulíc Vajnorská – Odborárska. Aj na túto stavbu už bolo vydané územné rozhodnutie. V tomto roku sa bude okrem iného zabezpečovať stavebné povolenie na základe prepracovanej projektovej dokumentácie. Stavebné práce sa začnú v budúcom roku, v tomto roku sú na stavbu pridelené tri milióny korún.

Generálny investor Bratislavy pripravuje aj rozšírenie významnej a frekventovanej križovatky ulíc Tomášikova - Ružinovská, je dodaná dokumentácia pre územné rozhodnutie. Do konca roku 2006 by mali byť vydané stavebné povolenia. Náklady súvisiace s touto stavbou na tento rok sú poldruha milióna korún. Realizácia stavby sa predpokladá až v budúcom roku. Ďalšou stavbou je rekonštrukcia Záhradníckej ulice, ktorá bude v úseku Líščie nivy - Miletičova rozšírená na štyri jazdné pruhy. Finančné náklady naplánované na tento rok predstavujú sumu päť miliónov korún. Už je spracovaná dokumentácia pre územné konanie a GIB požiadal o územné rozhodnutie. V tomto roku sa bude pokračovať v príprave dokumentácie pre stavebné povolenie, stavebné práce sa začnú takisto v budúcom roku.

GIB vybuduje aj cestnú svetelnú signalizáciu na frekventovanej križovatke ulíc Miletičova - Trenčianska, ktorá patrí medzi najnehodovejšie v meste. V súčasnosti sa zabezpečuje projektová dokumentácia a je predpoklad, že stavba sa začne v júli a dokončí v septembri tohto roka, kedď je v uliciach mesta kvôli letným prázdninám a dovolenkám menej. Stavba sa uskutoční zároveň s rekonštrukciou Košickej a Miletičovej ulice, ktorú zabezpečuje spoločnosť Metro Bratislava.

Páčil sa vám článok?