GIB pripravuje viaceré dopravné stavby, pribudnú aj cestné svetelné signalizácie

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB) aj v tomto roku pripravuje viaceré dopravné stavby, ktoré majú prispieť k zlepšeniu situácie v doprave v meste.

Jednou z nich je prvá etapa rekonštrukcie Mierovej ulice v úseku Tomášikova – Radničné námestie. Po usporiadaní vlastníckych vzťahov a vydaní stavebných povolení je predpoklad začatia stavebných prác na 2. časti stavby v máji tohto roka, ukončené by mali byť do konca októbra. Finančný náklad je 21,8 milióna korún. V tomto roku sa zabezpečí aj zhotovenie projektovej dokumentácie na druhú etapu rekonštrukcie. Treťou etapou má pokračovať preložka Mlynskej ulice v Devínskej Novej Vsi. Na túto stavbu už bolo vydané územné rozhodnutie. Na tento rok bolo v rozpočte mesta schválených päť miliónov korún, z ktorých sa pokryjú náklady na majetkovoprávne vyrovnanie vlastníckych vzťahov k pozemkom, aby mohli byť vydané stavebné povolenia. Pokiaľ ide o zamýšľané predĺženie Eisnerovej ulice po cestu II/505, GIB v tomto roku očakáva vydanie územného rozhodnutia na stavbu. Na ďalšiu prípravu však neboli schválené finančné prostriedky.

V prípade komunikácie Na pántoch už bolo na stavbu vydané územné rozhodnutie a v tomto roku sa začne pripravovať majetkovoprávne vyrovnanie pozemkov. Pokiaľ ide o pripravované predĺženie Tomášikovej ulice, bola podaná žiadosť o vydanie územného rozhodnutia, rozpracované sú projekty pre stavebné povolenia na niekoľko etáp výstavby. V tomto roku sa má zrealizovať križovatka ulíc Vajnorská - Tomášikova -Zátišie. Po skončení zimného obdobia budú pokračovať vlani začaté stavebné práce na cestnej svetelnej signalizácii v križovatke ulíc Devínska cesta - Karloveská. Súčasťou rekonštrukcie križovatky bude aj vybudovanie otočky pre duobusy, ktoré budú premávať na Dlhé diely. Stavba by mala byť dokončená v júli, prestavať sa má 18 miliónov korún. V marci budú pokračovať aj vlani začaté práce na cestnej svetelnej signalizácii v križovatke ulíc Karloveská - Kuklovská. Táto stavba bude ukončená v máji, finančné náklady predstavujú štyri milióny korún.

Generálny investor Bratislavy pripravuje aj rekonštrukciu križovatky Patrónka s úpravou cestnej svetelnej signalizácie v križovatke Mlynská dolina - Brnianska ulica. Na stavbu už bolo vydané územné rozhodnutie, v tomto roku sa bude pokračovať v majetkovoprávnom vyrovnaní vzťahov k pozemkom a vydaní stavebných povolení. Stavebné práce sa môžu začať až po spojazdnení tunela Sitiny.

V štádiu príprav je aj vybudovanie cestných svetelných signalizácií v križovatkách Vrakunská - Podunajská - Komárovská, Stromová - Vlárska, Kutlíkova - Romanova a Púchovská - Pri Vinohradoch. Vo februári až máji sa uskutoční výber zhotoviteľov projektových dokumentácií. V tomto roku GIB očakáva dodanie projektových dokumentácií a vydanie územných rozhodnutí a následne aj stavebných povolení. Podľa schválených finančných nákladov by sa stavby mali zrealizovať v roku 2007.

Páčil sa vám článok?