Do Lamača sa bude dať jazdiť aj cez most

11.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nový most nad železničnou traťou Bratislava – Kúty smerom na Rázsochy, ktorý spojí dúbravské Záluhy s Lamačom, otvoria 18. decembra 2008. Výstavbu komunikácie s mostom zabezpečoval Generálny investor Bratislavy.

Na dostavbu mosta sa čakalo približne tri roky a súvisí v výstavbou diaľničného úseku D2 Lamačská cesta - Staré grunty, ktorý stavala Národná diaľničná spoločnosť. V rámci nej došlo aj k predĺženiu Harmincovej ulice ponad diaľnicu a železničnú trať.

Nový most je súčasťou prepojenia komunikácie Harmincova ulica - Rázsochy, ktorej začiatok je práve na moste a koniec v napojení na miestnu komunikáciu v lokalite Pod Zečákom. Nová cesta je dlhá 131 metrov. Jej súčasťou bolo aj vybudovanie verejného osvetlenia, kanalizácie, prekládok slaboprúdových vedení, plynu, vodovodu a vybudovanie oplotení existujúcich záhrad.

Generálny investor Bratislavy začal s výstavbou 20. augusta tohto roku a práce dokončil 8. decembra. Stavebné práce zabezpečovala firma Trnavská stavebná spoločnosť, a.s., Trnava s nákladmi 19 miliónov korún.

„Najväčším problémom stavby bolo zabezpečiť majetkovoprávne usporiadanie pozemkov pod komunikáciou, ktoré z dôvodu vyvlastňovacích konaní a odvolaniach vlastníkoch pozemkov trvalo tri roky,“ uviedol Generálny investor Bratislavy v informácii pre Bratislavské noviny.

Časť novej komunikácie, na križovatke Harmincova - Rázsochy, stále nie je oficiálne odovzdaná.

(rob)

Páčil sa vám článok?