Auto skončilo na plynovom regulátore

23.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Vrančovičovej ulici došlo v sobotu krátko po 17.00 h k nehode, pri ktorej 20-ročný vodič Volkswagenu Passat vrazil do plynového regulátora pred jedným z domov. Došlo k úniku plynu, v dôsledku čoho bolo evakuovaných približne osem osôb zo štyroch rodinných domov.

"Situácia bola komplikovaná najmä preto, že plyn nehorel, čo bolo nebezpečné. K jeho uzatvoreniu došlo až po dvoch hodinách od nehody," informoval TASR operačný dôstojník Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta Bratislavy Jozef Uhrák.

Na miesto prišli okamžite pracovníci spoločnosti SPP - distribúcia, ktorí odstavili 37 odberateľov od jeho dodávky. "Momentálne pracujeme na odstránení havárie a dotknutých zákazníkov postupne pripájame," uviedla komunikačná manažérka SPP-distribúcia Ivana Zelizňáková. Ako dodala, pri dome, kde sa stala nehoda, si odstránenie poruchy vyžiada dlhší čas, ostatných sa budú snažiť pripojiť k plynu ešte dnes v noci.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Alena Toševová objasnila, že sa zrazili dve osobné motorové vozidlá, pričom Volkswagen skončil na plynovej prípojke. Druhé z nich - Opel Vectra šoféroval 22-ročný Bratislavčan. Alkohol u mladíkov nezistili. Dodala, že neprišlo k zraneniu žiadnych osôb, pričom škoda sa predbežne odhaduje na 120.000 korún (3983 eur). Policajti uzavreli ulicu, kde k úniku prišlo a nepúšťali tam ďalšie osoby. Okolnosti havárie sa vyšetrujú.

(tasr)

Páčil sa vám článok?