Na letisku otvorili nový terminál

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V utorok na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave slávnostne otvorili terminál všeobecného letectva - General Aviation. Situovaný je juhozápadne od odletovej haly, v objekte tzv. starého Carga.

Objekt je určený na poskytovanie a zabezpečovanie služieb pri odletoch a príletoch obchodných alebo súkromných letov V.I.P. cestujúcich, cestujúcich všeobecného letectva, posádok lietadiel pravidelných letov, posádok vojenských lietadiel (sanita), posádok cargo letov a ich batožiny z letiska a na letisko. Terminál s 24-hodinovou službou prevádzkuje referát handlingu prevádzkového útvaru letiska.

V termináli všeobecného letectva sa zabezpečuje výkon služieb pozemného vybavenia cestujúcich a ich batožiny, detekčnej (bezpečnostnej) kontroly, colnej kontroly a hraničnej (pasovej) kontroly. Okrem toho slúži aj ako vstupný a výstupný bod do vyhradeného bezpečnostného priestoru letiska (letová oblasť) a ako služobný vchod do letovej oblasti pre posádky lietadiel a zamestnancov referátu handlingu.

V dohľadnej budúcnosti sa plánuje obnova a dostavba terminálu pre ostatných cestujúcich. V súčasnosti je kapacita terminálu 720 osôb za hodinu, po rekonštrukcii, ktorej ukončenie sa predpokladá v roku 2007, to má byť 1200 cestujúcich za hodinu. Ako sme už v Bratislavských novinách informovali, pribudnúť majú okrem iného nové check-in pulty, ďalší batožinový pás, ale napríklad aj úschovňa batožín.

Páčil sa vám článok?