Záhradnícka už prúdi štyrmi prúdmi

19.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Záhradnícka ulica v úseku od Bajkalskej po Miletičovu ulicu dostáva úplne novú tvár. Nielenže sa mení zásadným spôsobom organizácia dopravy, ale mení sa aj charakter ulice, ktorá bude mať oveľa modernejší a lepší vzhľad.

Z dopravného hľadiska ale zostáva táto časť ulice v akomsi dopravnom lieviku. Napája sa na ňu síce štvorpruhová Ružinovská ulica, no pod obytným domom Octopus sa do nej, v smere do mesta, vchádza len cez jeden jazdný pruh. Druhý, vľavo, je určený na odbočenie na Mraziarenskú ulicu cez električkový pás. Podobná je aj situácia na opačnom konci, kde sa cez križovatku s Miletičovou napája ulica na svoju nedotknutú pôvodnú časť tiež jedným pruhom.

Nové semafory s priechodmi pre chodcov pribudli na križovatke Mraziarenská - Líščie Nivy, ďalšie na križovatke s Jégého ulicou. Tretia svetelná signalizácia a nové priechody sú na križovatke s Miletičovou ulicou. Zvláštne je zakrivenie komunikácie v strednej časti vynoveného úseku ulice.

Záhradnícka sa rozšírila, električkový pás je v strede ulice a na jar má medzi koľajami vyrásť tráva. Z novej električkovej zastávky Slovanet, sa musia cestujúci vracať kúsok späť - zastávka je obohnaná bezpečnostným zábradlím z jednej strany. Prechádzanie cez trať v smere od Mraziarenskej a Zelinárskej ulice by bolo maximálne riskantné a životu nebezpečné. Napriek tomu, hneď v prvý deň otvorenia novej komunikácie sme narazili na chodca, ktorý prešiel štyri jazdné pruhy, električkovú trať a navyše musel prekonať aj zábradlie na pravej strane novej vozovky.

Novú zastávku v smere do centra majú aj autobusové linky č. 50, 128 a nočný spoj č. 70. Stará časť cesty od vežiaku Glória až po Mraziarenskú, nemá zatiaľ vyriešené parkovanie pred domami. V jednej časti vchádzajú autá na chodník z ulice, v druhej časti zas parkujú pri ceste, pričom sa tam musia dostať doslova cez chodníku a ohrozovať chodcov. Záhradnícka má už mnoho pozitív, ale ešte aj veľa nedostatkov. Na jej definitívnu tvár si počkajme až na budúci rok. Potom uvidíme.

(rob)

Od utorka je Záhradnícka ulica štvorprúdová aj v úseku od Bajkalskej po Miletičovu ulicu.
FOTO - TASR

Páčil sa vám článok?