Doprava na Záhradníckej ulici sa už konečne mení

19.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Prvá etapa rekonštrukcie časti Záhradníckej ulice od Miletičovej po Líščie Nivy je dokončená. Pribudla nová električková trať, nová dvojpruhová komunikácia, bezbariérové chodníky, semafory a zastávky MHD.

Prvá etapa rozširovania sa začala 20. mája 2008 a trvala pol roka. Nová komunikácia má 790 metrov, nová električková trať 729 metrov.

V roku 2009 začne Generálny investor Bratislavy s obnovou pôvodnej komunikácie a doprava bude presmerovaná na nový úsek cesty. Pribudnú aj nové obrubníky a ochranné zábradlie. Rekonštrukcia sa využije aj na opravu vodovodného potrubia pod cestou, ako aj na jej odvodnenie.

Od 18. novembra sa mení aj premávka trolejbusov, ktorá bola z časti Záhradníckej ulice vylúčená. Pri ceste smerom do mesta pôjdu linky po novej, rozšírenej časti komunikácie. Linky číslo 212 a 205 sa vracajú na pôvodné trasy.

Trolejbusová linky číslo 212 bude jazdiť od Zimného štadióna cez Jégého, Záhradnícku, Americké námestie a Hodžovo námestie až po Vojenskú nemocnicu. Linka 205 je obojsmerne vedená cez Svätoplukovu ulicu, Záhradnícku a cez Jégého ulicu. Linky s číslom 206, 207, 208 a 209 pôjdu opäť po Jégého a Záhradníckej ulici. Autobusové linky N70 a 50, budú pri jazde smerom do mesta stáť aj na Záhradníckej ulici, a to na novej zastávke pod názvom Slovanet. Nezmenená zostáva trasa na linke 66.

(rob)

Páčil sa vám článok?