Na cestách je opäť veľmi veľa výtlkov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Tak ako každý rok aj tentoraz sa zima na bratislavských cestách prejavila zvýšeným počtom výtlkov, vďaka ktorým niektoré ulice opäť pripomínajú tankodróm.

Na komunikáciách, ktoré spravuje mesto, odstraňuje výtlky magistrátne oddelenie cestného hospodárstva priebežne počas celého roku. V zime vplyvom počasia dochádza k ich zvýšenému výskytu. V tomto období je zabezpečená ich oprava tzv. technológiou teplej zmesi, s ktorou sa pracuje od začiatku decembra 2005. Na netechnologickú opravu výtlkov má mesto vyhradených 6 miliónov korún a celkový rozpočet na údržbu komunikácií v roku 2006 je 80 miliónov korún.

Oddelenie cestného hospodárstva výtlky prednostne opravuje na miestnych komunikáciách a cestách I. triedy, väčšie výtlky sa riešia prioritne v celom meste. V decembri a januári 2006 bolo opravených asi 350 výtlkov. Ďalších asi 500 je evidovaných na nasledujúcich komunikáciách Staromestská, Štefánikova, Dunajská, Trnavská, Ivánska, Miletičova, Ulica Svornosti, Račianska, Púchovská, Žitná, Mlynská, Eisnerova, Saratovská, Botanická, Sch. Trnavského, Bratislavská, Podháj, Hodonínska a ďalšie.

V roku 2005 hlavné mesto opravilo asi 6000 výtlkov.

Páčil sa vám článok?