Petržalka je pripravená na zimnú údržbu

15.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka je pripravená na zimnú údržbu. Na údržbu ciest, chodníkov a verejných priestranstiev v správe mestskej časti je zatiaľ vyčlenený jeden milión korún (33 794 €). Ide pritom o približne 63 km chodníkov a 43 km ciest v najväčšej bratislavskej mestskej časti.

Podobne ako po minulé roky, bude pre samosprávu prioritou odstraňovať prípadný sneh či námrazu z ciest vedúcich k zdravotným strediskám na Šustekovej, Záporožskej a Strečnianskej ulici, k nemocnici na Antolskej ulici ako aj z chodníkov pri materských a základných školách a domoch opatrovateľskej služby. Zimnú údržbu bude zabezpečovať Miestny podnik verejnoprospešných prác, na zabezpečenie údržby bude priamo dohliadať Štáb zimnej údržby. Ten svoju prácu začína už dnes, vykonávať ju bude do konca marca roku 2009. Agentúru SITA informoval tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

Mestská časť spravuje komunikácie III. a IV. triedy. Čistenie ciest I. a II. triedy zabezpečuje mesto, údržbu zastávok mestskej hromadnej dopravy vykonáva dopravný podnik. Chodníky a prístupové cesty v okolí domov majú na starosti správcovia bytov a bytových domov.

(sita)

Páčil sa vám článok?