Najviac peňazí opäť dostanú dopravné stavby

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Viac ako polovicu peňazí vyčlenených z mestského rozpočtu - 168 miliónov - použije v tomto roku Generálny investor Bratislavy na dopravné stavby zaradené do kategórie priorít.

Časť investícií pôjde napríklad na prepojenie kamier medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou a krajským dopravným inšpektorátom, čo poslúži na zlepšenie riadenia dopravy na území celého mesta. Značné odľahčenie dopravy v meste by malo priniesť aj dokončenie diaľničného úseku Lamačská cesta - Staré Grunty. Námestník primátora Karol Kolada očakáva od tejto zmeny nielen odľahčenie Pražskej a nadväzujúcich ulíc, ale aj Karloveskej cesty. V tomto roku sa tiež dokončia stavby súvisiace s výstavbou diaľnice a mosta Apollo, okrem iného aj vyústenie Košickej do Miletičovej. V tejto lokalite začnú aj s ďalším rozširovaním - na štyri pruhy - Záhradníckej ulice od Líščích nív po Miletičovu.

Začatá je akcia so zavedením duobusov na Dlhých dieloch od Karloveskej po Kuklovskú. Reálna stavba by sa mala začať v júni a už v auguste má byť v prevádzke nový systém hybridného busu, ktorý bude v špičke ako autobus premávať až po Nový most. Hromadnú dopravu má zlepšiť aj rekonštrukcia električkovej trate od Hurbanovho námestia až po Alžbetku. Pri tejto príležitosti sa však zmení celý vzhľad Obchodnej ulice, pretože súčasne s rekonštrukciou trate budú rekonštruovať aj inžinierske siete, chodníky a renovovať fasády domov. Z Obchodnej by mal sálať duch pešej zóny. Susedný úsek električkovej trate, od Hurbanovho námestia po tunel, teda trať na Kapucínskej, začnú rekonštruovať v marci, mesto tu chce predĺžiť pešiu zónu, ktorá sa v súčasnosti končí pri Michalskej ulici, až za nadchod ponad Staromestskú. Vcelku mesto pokladá za prioritné osemnásť dopravných stavieb.

K aktuálnej problematike, výtlkom na cestách, námestník primátora uviedol, že mesto ich už opravuje a bude to robiť napriek krátkej životnosti a vysokej cene záplat. Keď to počasie dovolí, dajú kritické miesta riadne opraviť.

Páčil sa vám článok?