Pri Digital Parku bude kruhový objazd

22.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch pribudla v Petržalke v súvislosti s budovaním komplexu Digital Park II nová kruhová križovatka. Investor ňou rieši vjazd i výjazd zo svojho komplexu administratívnych budov.

Kruhová križovatka sa buduje na zjazde z estakády z Panónskej cesty v smere na Einsteinovu ulicu a Prístavný most. Dotkne sa teda nielen vodičov idúcich z tejto cesty, ale aj tých, ktorí odbočujú z Einstenovej na estakádu v smere na Nový most.

Vodiči tu doteraz prechádzali bez prekážky, teraz budú musieť dať prednosť v jazde vozidlám, ktoré sa nachádzajú v kruhovom objazde. Či to nebude spôsobovať zápchy, ukáže sa po jeho vybudovaní. Zástupca investora tvrdí, že vzhľadom na očakávané zaťaženie lokality dopravou ide o nadčasové riešenie.

Pri vybudovaní objazdu boli podľa investora zabezpečené vhodné dopravné napojenia do centra mesta. Kruhový objazd má zaistiť priame napojenie komunikácie z Digital Parku na Nový most do centra mesta. Bol projektovaný s rezervou tak, aby zvládol väčšie dopravné zaťaženie a zabránil prípadnej tvorbe kolón.

Z pohľadu chodcov ide podľa investora o bezpečnejšie riešenie, ako je to súčasné, pretože teraz schádzajú autá na Einsteinovu ulicu pomerne veľkou rýchlosťou. Objazd pritom donúti vodičov spomaliť. Kolaudácia novej križovatky sa očakáva do konca roka 2008.

(rob)
FOTO - Oto Limpus
VIZUALIZÁCIA - Cigler Marani Architects

Páčil sa vám článok?