Pri Mraziarenskej ulici sa prepadla cesta

20.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Povrch prístupovej cesty v panelovom vnútrobloku ohraničenom ulicami Mraziarenská, Klincová a Zelinárska v bratislavskom Ružinove sa prepadol. Trhlina má síce len okolo dvoch štvorcových metrov, ale s hĺbkou takmer 50 cm znepríjemňuje život obyvateľom.

Na dosiaľ neriešenú haváriu upozornila TASR zástupkyňa majiteľov bytov Jana Miklovičová. So znepokojením konštatovala, že trhlina sa nachádza v blízkosti rozvodov vody, vysokého napätia a plynu. Obyvatelia bytov sa obávajú, či nemôže spôsobiť oveľa väčšiu haváriu.

Navyše, diera nie je označená, vnútroblok nie je osvetlený, a tak obyvateľom i návštevníkom stále hrozí nebezpečenstvo vážneho úrazu, tvrdí Miklovičová.

Na sťažnosť dnes reagovali pracovníci Poruchovej služby Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS). Trhlina v betónovom povrchu sa totiž nachádza medzi dvoma hlbokými šachtami na odvod kanalizačných vôd. Po odkrytí poklopov nezistili žiadne porušenie betónových stien na oboch šachtách. Dno nebolo ani výraznejšie zanesené kalmi. "Za túto poruchu BVS nezodpovedá, môže ísť o chybu v projektovej dokumentácii zo strany investora alebo zavinenie po dodatočných úpravách cesty," uviedol pre TASR hovorca BVS Zenon Mikle.

Pod prelomeným povrchom bolo zjavne vidno odplavené podložie, ktoré spôsobilo prelomenie betónového povrchu, zrejme po nájazde ťažšieho motorového vozidla. Vo dvore vnútrobloku sú umiestnené podzemné garáže s nadzemnou parkovou úpravou. Aj priľahlý parčík je o čosi vyšší, než úroveň prevalenej cesty, na ktorej sú navyše viditeľné dodatočné výrezy a úpravy. Haváriu preto asi spôsobilo nedostatočné zabezpečenie odvodu povrchových dažďových vôd, domnievajú sa odborníci z BVS.

(tasr)

Páčil sa vám článok?