Plynárenská bude bez nákladných áut

8.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Čitateľ Martin K. sa pozastavil nad Plynárenskou ulicou, kde sa v súčasnosti stavia nejaká nová stavba medzi BBC a Prievozskou ulicou.

„Zaujímalo by ma, ako je to s používaním chodníka pri stavbe. Okrem toho, že sa tam rozpadáva celá cesta (asfalt je v niekoľkých miestach hlboko prasknutý, medzi chodníkom a cestou sú centimetrové medzery), je chodník veľmi úzky. Veľkú časť chodníka zaberajú stromy a medzi nimi parkujú auta. Pre chodcov potom v niektorých miestach zostáva iba asi pol metra,“ tvrdí náš čitateľ.

Na sťažnosť reagoval Milan Vajda z oddelenia komunikácie a cestovného ruchu bratislavského magistrátu. „Situáciu na Plynárenskej ulici magistrát monitoruje od začiatku augusta tohto roku, keď sme zistili značnú deštrukciu vozovky spôsobenú stavebnou činnosťou pri výstavbe polyfunkčného komplexu TRINITY- stavebník NADLAN, a.s. Na danú skutočnosť sme 1. augusta 2008 upozornili mestskú časť Ružinov, ktorá vydala na predmetnú stavbu stavebné povolenie.”

Dňa 5. augusta 2008 bola za účasti zástupcov oddelenia dopravy magistrátu ako cestného správneho orgánu a dopravného inšpektorátu z predmetného úseku vylúčená nákladná doprava v snahe predísť ďalším možným škodám.

Od zistenia poškodenia sa rokuje s investorom stavby o postupe na jeho odstránení.

Neskôr bol na základe objednávky stavebníka vykonaný a následne posúdený geofyzikálny prieskum, na ktorého základe boli zistené anomálie, zodpovedajúce poklesom vozovky, resp. kavernám.

Podľa Milana Vajdu, Miestny úrad Ružinov zaslal stavebníkovi výzva, aby sa zdržal stavebných prác, ktoré by boli v rozpore s vydanými povoleniami na odstránenie stavieb a bez stavebného povolenia na stavbu „polyfunkčný komplex Trinity“.

„Má zabezpečiť aj opravu verejnej komunikácie Plynárenskej ulice tak, aby nebolo ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky do konca kompletnej rekonštrukcie,” dodáva Milan Vajda.

(mm, miv)

Páčil sa vám článok?