Nové zastávky kvôli pomalosti úradníkov neslúžia

24.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na dve nefungujúce zastávky mestskej hromadnej dopravy na obnovenej komunikácii v Mlynskej doline nás upozornil čitateľ David Vojtko. Nové zastávky súvisia s výstavbou tunela Sitina, ktorý funguje od júna 2007.

Podľa informácií nášho čitateľa, dopravný podnik nemôže zastávky využívať, pretože ide stále o neodovzdanú stavbu. Kolaudácia mala byť podľa jeho informácií v júni, no zatiaľ sa nič nedeje...

„Nie sú to frekventovane zastávky, no ide o princíp, že spoločnosť (Národná diaľničná spoločnosť - pozn. red.), ktorej akcionárom je štát a ktorého my sme daňoví poplatníci, nedoťahuje projekty do konca,“ pripomína. Dodal, že ani svetelná signalizácia na križovatke Mlynská dolina - Pri Habánskom mlyne (hoci je už dlhšie nainštalovaná), stále nie je sprevádzkovaná. „Človek na výjazde z ulice Pri Habánskom mlyne v smere na most Lafranconi musí niekedy čakať aj 4-5 minút,“ tvrdí náš čitateľ.

Z Národnej diaľničnej spoločnosti sme dostali stanovisko, podľa ktorého v rámci stavby „Diaľnica D2 Lamačská cesta-Staré Grunty" bola zrekonštruovaná aj komunikácia v Mlynskej doline. Súčasťou tejto komunikácie sú dve zastávky MHD Slávičie údolie a dve pri Habánskom mlyne.

„Obe komunikácie spolu so zastávkami boli stavebne ukončené a odovzdané do užívania Magistrátu hl. mesta Bratislava,” tvrdí Národná diaľničná spoločnosť. Spoločnosť dodáva, že magistrátu predložila návrh zmluvy, na základe ktorých by ich mesto prevzalo do svojho majetku. „Situácia je v štádiu riešenia,” dodala NDS.

Z dopravného podniku nám potvrdili, že zastávky nie sú skolaudované, resp. kolaudačné rozhodnutie ešte nenadobudlo právoplatnosť. „DPB nemôže na takejto zastávke zastavovať. Na danú problematiku bolo už viacero sťažností, ale riešenie celého problému je výlučne v rukách NDS,“ tvrdí mestský dopravca. Dodáva, že zastávky budú plniť účel až potom, keď ich mesto prevezme do svojej správy.

Zdá sa, že úradníci na úradoch si dávajú na čas a občania-cestujúci musia čakať. Od otvorenia tunela ubehlo už dlhých štrnásť mesiacov a málokto uverí, že dodnes nebolo možné spustiť služby, za ktoré, ako správne napísal náš čitateľ, platí každý občan a obyvateľ mesta.

(rob)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?