Záhradnícku ulicu opravia do novembra

10.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Po zrekonštruovanej električkovej trati na Záhradníckej ulici jazdia od 2. septembra električky. Stavebné práce na Záhradníckej ulici však budú pokračovať asi do polovice novembra.

Podľa informácií od Generálneho investora Bratislavy (GIB) napriek rôznym problémom sa podarilo pripraviť a sprístupniť aj všetky zastávky mestskej hromadnej dopravy súvisiace s električkou.

Do polovice novembra by mali byť k dispozícii aj všetky semafory na križovatkách Záhradnícka - Miletičova, Záhradnícka - Jégého a Záhradnícka - Líščie nivy. Dovtedy budú musieť aj chodci prechádzať po vyznačených provizórnych priechodoch.

Nová dvojpruhová komunikácia by mala byť skolaudovaná v novembri 2008. Na jar budúceho roku sa začne s druhou etapou - obnovou povrchu jestvujúcej Záhradníckej ulice - vrátane obrubníkov, odvodnenia a ochranného zábradlia. Rekonštrukcia Záhradníckej ulice vrátane električkovej trate sa začala koncom júna.

Trať bola už v kritickom stave a platila na nej znížená jazdná rýchlosť. Cieľom rekonštrukcie na Záhradníckej ulici je rozšírenie komunikácie a vytvorenie ďalších jazdných pruhov a zvýšenie bezpečnosti chodcov a prejazdu áut cez električkovú trať. Rozšírenie Záhradníckej v tomto uzle bude podľa mesta komfortnejšie, pretože autá prichádzajúce z Ružinova budú plynule pokračovať k svetelnej križovatke s Jégého ulicou v dvojpruhu a bezkolízne s električkovou traťou. Tú museli doteraz križovať s Miletičovou ulicou.

(rob)

Páčil sa vám článok?