Zmena organizácie MHD na Prístavnom moste

7.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Tretia etapa etapa opravy mostného záveru na Prístavnom moste sa výraznejším spôsobom dotkne aj mestskej hromadnej dopravy. Stavebné práce si vyžiadajú úplné vylúčenie dopravy v smere z Petržalky na ľavý breh Dunaja.

Tretia etapa opráv najfrekventovanejšieho mosta v Bratislave sa začína 9. augusta a má sa skončiť 18. augusta.

Podľa informácií z dopravného podniku, predpokladané zápchy a problémové miesta sa v tomto období očakávajú v Petržalke už na Dolnozemskej ceste, najmä na predmostí uzavretého Prístavného mosta a Mosta Apollo a kontaktnej križovatky s Bosákovou ulicou. Priamo na Moste Apollo sa predpokladá súvislý prúd vozidiel v dvoch súbežných jazdných pruhoch. Na ľavom brehu predmostia Mosta Apollo, na križovatke Košická - Landererova – Prístavná, bude premávka smerovaná na obchádzkovú trasu Most Apollo - Prístavná a vzniknú tu dva pruhy na odbočenie.

Kvôli maximálnej plynulosti obchádzkovej trasy sa tam zrušia niektoré priechody pre chodcov. Ďalšie obmedzenia budú v uzle Prístavný most - Bajkalská, pretože okružná križovatka (rondel) bude čiastočne uzatvorená, aby sa bolo umožnené sa ľahšie dostať z Petržalky naspäť na diaľnicu D1. Kvôli čiastočne uzatvorenému rondelu nebude možné odbočiť z Bajkalskej ulice od Slovnaftu vľavo na Prístavnú ulicu.

Kvôli zmenšeniu časových strát na petržalskej linke 68, bude obnovené odbočovanie z Mosta Apollo na Bosákovu ulicu. Spoj 68 bude mať v smere z Trnavského mýta zrušenú zastávku „Most Apollo“ a v oblasti Záhradníckej ulice bude zmenená trasa Miletičova - Záhradnícka - Karadžičova - Krížna - Trnavské mýto a naspäť cez Miletičovu na Košickú, pričom autobusy zastavia na zastávke „Záhradnícka“ smerom do mesta, na Karadžičovej ulici na zastávke „Krížna“, na Krížnej ulici na zastávke „Trnavské mýto“ (ako linka č. 78 smer Ružinov) a na Miletičovej ulici na zastávke „Záhradnícka“ (pri Šumavskej ulici). V Petržalke v smere Holíčska v úseku medzi zastávkami „Most Apollo“ a „Lachova“, bude premávať po pôvodnej trase, z Mosta Apollo pôjde linka 68 cez ulice Bosákova a Šustekova a obnoví sa zastávka „Bosákova“ pri trhovisku.

Linka č. 87 bude mať na Moste Apollo zastávku zrušenú, rovnako aj linka č. 88 a 68. Prestupovanie cestujúcich odporúča mestský dopravca na zastávke „Ekonomická univerzita“ na Dolnozemskej ceste, respektíve v uzle „Prístavná“, teda na križovatke ulíc Košická – Landererova – Prístavná. Zmena kvôli opravám sa ešte dotkne aj autobusových liniek MHD číslo 96 a 98.

(rob)

Páčil sa vám článok?