Prvé zatrávnené koľajisko bude na Záhradníckej

7.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

S úmyslom prvého zatrávneného koľajiska na území hlavného mesta prichádza Dopravný podnik Bratislava, a.s., v súvislosti s obnovou električkovej trate na Záhradníckej ulici.

Ako nás informoval mestský dopravca, koľajová trať v úseku Líščie nivy - Miletičova je uložená na samostatnom telese, odlišnom od toho na Špitálskej ulici. Podľa dopravcu je otvorený koľajový zvršok tichší ako ten, na ktorom sú panely. „DPB na tomto úseku pripravuje odskúšanie novej technológie používanej v západnej Európe, tzv. zatrávnenie koľajiska. Z hľadiska životného prostredia a zníženia hlučnosti pri prejazde električky týmto úsekom považujeme túto technológiu za najvhodnejšiu,“ uvádza sa v stanovisku dopravného podniku pre Bratislavské noviny.

Podľa vyjadrenia riaditeľky Generálneho investora Bratislava (GIB) Jarmily Tvrdej celá trať stavby Líščie nivy - Záhradnícka bola projektovaná na otvorený zvršok. „Rokovaniami s víťazom súťaže na dodávateľa stavby sme sa rozhodli trať Jégého - Miletičova dať na uzavretý zvršok,“ uviedla šéfka GIB. Dodala, že na úseku Líščie nivy - Jégého, bude samostatná trať oddelená obrubníkmi a otvorená.

Obidve spoločnosti tak odpovedali na otázky nášho čitateľa Ivana Križku, ktorý sa pýtal, ako bude vyzerať koľajisko na novej električkovej trati na Záhradníckej ulici.

V súvislosti s organizáciou MHD sa presunie zastávka električiek v smere do centra za zákrutu trate na Miletičovu ulicu. Zastávka trolejbusov v smere do centra pred križovatkou Záhradnícka - Miletičova sa premiestnila za túto križovatku.

Naďalej platí zmenená organizácia MHD s tým, že linky 8 a 14 nejazdia, náhradnou autobusovou linkou je X14. Električka číslo 9 premáva, ale ide na Železničnú stanicu Nové Mesto. Trolejbusová linka číslo 205 nepremáva, 204 jazdí po obvyklej trase Rádiová - Valašská a číslo 212 odbočuje zo Záhradníckej na Svätoplukovu až do Ružovej doliny.

(rob)

Páčil sa vám článok?