Na Prístavnom moste zápchy do 18. augusta

6.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Premávka na Prístavnom moste bude aj počas augusta obmedzená kvôli opravám, o ktoré požiadala Národná diaľničná spoločnosť ministerstvo dopravy. Tretia etapa prác sa začína 9. augusta a má trvať do 18. augusta 2008 do 22.00 h.

Počas tretej etapy opráv na diaľničnom Prístavnom moste bude presmerovaná doprava po obchádzkovej trase, ktorá bude vyznačená dopravným značením. V tejto fáze budú presmerované aj autobusové linky číslo 96 a 98. Národná diaľničná spoločnosť začala opravovať most v prvej etape od 19. júla, čo mnohých vodičov prekvapilo, pretože oznámenie o opravách prišlo len pár dní pred ich začiatkom.

Na Prístavnom moste sa začali tvoriť zápchy nielen kvôli autám, ktoré mestom prechádzali, ale kvôli domácim vodičom, ktorí o obmedzení spočiatku nevedeli. Tvorba kolón so zdržaním 15-30 minút bola bežná, spôsobovalo ju aj zníženie rýchlosti na 60 km/hodinu.

Snahy o opravu Prístavného mosta v apríli a v máji tohto roka stroskotali na ministerstve dopravy, ktoré žiadosť Národnej diaľničnej spoločnosti zamietli. Spoločnosť vtedy dokonca žiadala, aby mohla na celý čas opráv uzatvoriť vždy jednu stranu mosta, čo sa stretlo s pochopením len v poslednej, tretej fáze opravy. Od 9. augusta bude teda prístupná len pravá časť mosta v smere od Žiliny do Petržalky, nákladná doprava bude vylúčená úplne.

Opravy na Prístavnom moste sú dosť časté. Napríklad v roku 1999 tam opravovali trhlinu, ktorú mala vraj na svedomí hustá automobilová doprava. Práce trvali 6 týždňov. Opravy jazdných pásov na moste boli aj v roku 2005 a počas leta 2006.

Podľa mnohých odborníkov je diaľničný Prístavný most kapacitne predimenzovaný. Uvažovalo sa o vytvorení ďalších jazdných pruhov, no od tejto myšlienky sa napokon upustilo vzhľadom na nosnosť mosta.

Okolo roku 2010 bude podľa dopravných štatistík situácia v priepustnosti komunikácií na Prístavnom moste a v jeho okolí kritická.

(rob)

Páčil sa vám článok?