Rozširovanie Letiska M. R. Štefánika pokračuje

31.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Spojenie príletovej a odletovej haly bratislavského letiska prepojovacím objektom ho rozšíri o ďalších 753 štvorcových metrov. Ako konštatovala PR manažérka a hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s., Dana Madunická, objekt by mal byť hotový v krátkom čase.

"Aj počas prípravnej fázy na rozsiahly stavebný projekt rozšírenia a rekonštrukcie osobného terminálu sa letisko priebežne stále rozširuje. Pripojením prepojovacieho objektu na už existujúce objekty sa prispeje najmä k rozšíreniu obchodných a služobných priestorov a tiež k skvalitneniu služieb," konštatovala Madunická a dodala, že rozšírená bola aj kapacita parkoviska, ktoré sa nachádza pred letiskom, a to na 970 parkovacích miest.

Letecké spojenie do 34 dovolenkových destinácií ponúka z bratislavského letiska v tomto roku 9 leteckých spoločností. V priemere denne odletí z BTS 15 lietadiel s dovolenkármi. Medzi najnavštevovanejšie destinácie v júni patrila Hurghada s 13.529 prepravenými cestujúcimi. Druhé miesto rebríčka obsadila turecká Antalya s 11.715 cestujúcimi. S takmer polovičným záujmom nasledujú letné destinácie, ako je tuniský Monastir s 7214 prepravenými dovolenkármi a grécky ostrov Rhodos, na ktorý smerovalo 5972 cestujúcich.

BTS je najväčším medzinárodným letiskom v SR a v súčasnosti ponúka letecké spojenie do 60 destinácií.

(tasr)

Páčil sa vám článok?