K výraznejšiemu odťahovaniu v Petržalke nedošlo

26.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Od platnosti zmluvy medzi mestskou časťou Petržalka a Dopravným podnikom Bratislava o odťahovaní vozidiel nemá zatiaľ Dopravný podnik informácie, že by v Petržalke došlo k jeho výraznejšiemu objednávaniu na základe pokynu mestskej alebo štátnej polície. Zmluva platí od 15. júla.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) má k dispozícii tri vozidlá, s ktorými odťahuje autá alebo im poskytuje technickú pomoc. Ako ďalej uviedol hovorca DPB Peter Kavecký, túto službu podnik vykonáva vo všetkých bratislavských mestských častiach (MČ). Výnimkou je Staré Mesto, kde sa to týka iba komunikácií I. kategórie.

MČ Petržalka podpísala s DPB zmluvu o odstraňovaní vozidiel, ktoré na území MČ porušujú dopravné predpisy. Podľa petržalského hovorcu Ľubomíra Andrassyho je to súčasť opatrení samosprávy v súvislosti s projektom vyhradeného parkovania pre Petržalčanov.

DPB zabezpečí odstránenie vozidiel nepretržite 24 hodín na základe rozhodnutia príslušníka Mestskej polície alebo Policajného zboru SR. Vozidlo bude odtiahnuté do 60 minút od nahlásenia. Poplatok za odstránenie vozidla je 2800 Sk (92,94 eura). Nesprávne stojace autá budú odtiahnuté do areálu dopravného podniku na Bazovej ulici.

(tasr)

Páčil sa vám článok?