Letisko vybavilo miliónteho cestujúceho

9.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské letisko vybavilo v tomto roku miliónteho cestujúceho o 18 dní skôr ako vlani. Išlo o pasažiera na pravidelnej linke nízkonákladovej spoločnosti Ryanair z Bratislavy do Štokholmu.

Potvrdila to hovorkyňa spoločnosti Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a.s. Dana Madunická.

Osemnásťdňový posun vpred podľa letiskovej spoločnosti znamená napríklad aj to, že ak by letiskom od tohto momentu prešiel rovnaký počet cestujúcich ako minulý rok, na konci tohto roka by počet vybavených pasažierov dosiahol okolo 2,2 mil. Oproti vlaňajšku by to znamenalo nárast skoro o 152 tis. osôb alebo o 7,5 %.

Letisko M. R. Štefánika-Airport Bratislava, a. s. vybavilo od začiatku roka do konca mája 756,6 tis. cestujúcich. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 18 %. V máji vybavilo bratislavské letisko 171,5 tis. cestujúcich, čo je medziročne viac o 17 %. Počas prvých piatich mesiacov tohto roka záujem vzrástol o pravidelnú dopravu, ktorá medziročne narástla o 18 % na 712,5 tis. pasažierov a na celkových výkonoch tvorila 94-percentný podiel.

Nepravidelnú, tzv. charterovú dopravu, využilo v sledovanom období 38,5 tis. cestujúcich, čo je o 35 % viac ako v porovnateľnom období uplynulého roka. Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 6,709 mld. Sk, je ovládaná štátom.

(sita)

Páčil sa vám článok?