Zatiaľ malý záujem o vyhradené parkovanie

4.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

O vyhradené parkovanie v najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka je malý záujem. Za prvý mesiac od oficiálneho spustenia projektu požiadalo miestny úrad o vydanie rozhodnutia 174 občanov, pričom na tento účel je vyčlenených 1 600 miest.

Nižší záujem o vyhradené parkovanie podľa hovorcu Petržalky Ľubomíra Andrassyho odôvodňujú Petržalčania tým, že ročný poplatok za parkovacie miesto 18 250 korún (50 Sk/deň) je vyšší ako očakávali. Túto sumu tiež nie je možné rozdeliť do viacerých splátok, pretože ide o daň, ktorá je splatná v jednej splátke. Starosta Petržalky Milan Ftáčnik už v 28 prípadoch zo 174 žiadostí vydal platné rozhodnutie. Tri žiadosti boli zamietnuté, pretože občania žiadali o vyhradené parkovanie pre nákladné či úžitkové vozidlo.

Prvé dopravné značenia samospráva osadí v druhej polovici júla. Miesto bude označené dopravným značením, občan na ňom nemôže osadiť žiadnu dopravnú zábranu. Mestská časť zabezpečí v spolupráci so zmluvnou firmou 24-hodinovú odťahovú službu. Viac informácií možno získať na internetovej stránke www.petrzalka.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?