Obnovili vodorovné značenie

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Magistrátu sa tento rok podarilo obnoviť všetkých 1150 priechodov pre chodcov, ktoré sú v jeho kompetencii a 70 percent všetkých vodorovných dopravných značení na komunikáciách, ktoré magistrát spravuje.

„Počas zimného obdobia sa vodorovné dopravné značenie už nebude obnovovať, s opravou začnú až v jarných mesiacoch. Rozpočet na rok 2006 sa v týchto dňoch pripravuje, až po jeho schválení bude známe, koľko peňazí použije oddelenie cestného hospodárstva na tieto práce,“ uviedla hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová. Magistrát tento rok obnovil 754-tisíc metrov deliacich čiar, takmer 1,5 milióna metrov vodiacich čiar a asi 4900 metrov štvorcových plošných znakov. Obnova vodorovného dopravného značenia stála 18 miliónov korún, práce zabezpečovala firma SATES.

Oddelenie cestného hospodárstva je v Bratislave správcom ciest I. a III. triedy a miestnych komunikácií I. a II. triedy s dĺžkou viac ako 370 km s celkovou plochou vyše 4 miliónyštvorcových metrov , ako i chodníkov s celkovou dĺžkou takmer 300 km s celkovou výmerou takmer 790 tisíc štvorcových metrov.

Páčil sa vám článok?