Rozširovanie Záhradníckej obmedzí dopravu

11.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Magistrát Bratislavy upozorňuje vodičov, aby počas stavebných prác na Záhradníckej ulici najmä cez letné prázdniny používali iné komunikácie do centra mesta - napríklad Trnavskú alebo Prievozskú, čím predídu zbytočným dopravným zápcham.

"Rozširovanie Záhradníckej ulice na štvorpruhovú komunikáciu pokračuje prípravou nových zastávok mestskej hromadnej dopravy na tejto a Miletičovej ulici," uviedla Eva Chudinová z magistrátu.

Pripravuje sa stavenisko na rekonštrukciu električkovej trate a doprava na nej bude vylúčená od 28. júna do septembra. Výluku električiek z Trnavského mýta do Ružinova využije Dopravný podnik Bratislava aj na rekonštrukciu električkovej trate na Miletičovej ulici. Pripravujú sa aj čiastočné obmedzenia trolejbusovej dopravy v úseku Miletičova–Jégého ulica.

Celá stavba je rozdelená do dvoch etáp. Prvá predstavuje vybudovanie novej električkovej trate a súvisiace prekládky inžinierskych sietí i vybudovanie novej dvojpruhovej komunikácie. Tieto práce by mali byť dokončené do zimného obdobia. V druhej etape dopravu presmerujú na novú dvojpruhovú komunikáciu a na jestvujúcej Záhradníckej ulici sa uskutoční obnova povrchu vrátane nových obrubníkov, odvodnenia a ochranného zábradlia. Vybudujú a zrekonštruujú cestnú svetelnú signalizáciu na križovatkách ulíc Záhradnícka-Miletičova, Záhradnícka–Jégého a Záhradnícka–Mraziarenská. Pribudnú nové chodníky a bezbariérové priechody pre chodcov na ploche 2470 m2 a rekonštrukcia porušených chodníkov v rozsahu 1170 m2.

Počas 19 mesiacov vybudujú novú električkovú trať a dvojprúdovú komunikáciu, zrekonštruujú súčasnú komunikáciu, pribudnú nové bezbariérové chodníky a cestná svetlená signalizácia. Náklady na stavbu predstavujú sumu 160 miliónov Sk (5.283.492 eur). Zhotoviteľom stavebných prác je víťaz verejnej súťaže Združenie Záhradnícka. Dĺžka realizovanej komunikácie je 790 metrov a rekonštruovaných električkových koľají 729 metrov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?