Dopravný podnik reaguje na pripomienky

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po zmene organizácie dopravy v rámci bratislavskej MHD od 5. septembra prišlo do Dopravného podniku Bratislava množstvo pripomienok občanov. Na niektoré už dopravný podnik reagoval, ďalšie sa analyzujú.

Najčastejšou pripomienkou cestujúcej verejnosti je poukazovanie na nedostatočnú kapacitu jednotlivých liniek. Na základe pripomienok boli postupne od 10., 17. a 26. októbra zvýšené kapacity v rannej špičke na linkách v Petržalke a na Dolných honoch. Pokiaľ ide o Petržalku, zlepšili sa intervaly na autobusových linkách číslo 68 (zo 6 na 4 minúty), 98 (z 8 na 6 minút) a 80 (zo 6 na 4 minúty), grafikon linky 59 bol prispôsobený školám v lokalite Rača – Na Pántoch. V oblasti Dolných honov, Vrakune a Prievozu sa zlepšili intervaly na trolejbusových linkách číslo 201, 202 a 208 (z 8 na 6 minút) nielen v rannom období, ale aj medzi 17. a 19. hodinou. V rannom období sa zlepšil aj interval autobusovej linky číslo 75 a cez víkend na najzaťaženejšom úseku Vrakuňa – Astronomická aj interval linky číslo 67.

Občania požadujú aj zvýšenie kapacity na linkách číslo 96, 87, 21 a 91/191, Množstvo pripomienok sa týkalo kapacity a prevádzkového času jednotlivých liniek mimo dopravnej špičky. Ide o požiadavky na zvýšenie kapacity liniek číslo 21, 34, 83 a 84 v čase po 17. hodine, 33 v čase po 18. hodine, linky číslo 95 a linky číslo 17 v čase po 8. hodine na Račianskej v smere do mesta. Ďalšie pripomienky požadujú rozšírenie prevádzky liniek číslo 96, 78, 92 a 93.

V materiáli, ktorý minulý štvrtok prerokovala mestská rada, sú podrobne zmapované aj možnosti spojenia jednotlivých petržalských lokalít s dôležitými bodmi na území mesta, ako je Hlavná stanica, Autobusová stanica Mlynské nivy, nemocnica na Antolskej a podobne. Z doterajších zistení vyplýva napríklad aj to, že výrazne väčšie kapacitné problémy ako na petržalských linkách sú v súčasnosti v Devínskej Novej Vsi. Všetky pripomienky sa budú analyzovať aj so zreteľom na finančné a technické zabezpečenie, ktoré by si ich realizácia vyžadovala, a potom ich opätovne posúdi mestská rada.

Páčil sa vám článok?