O zmenách liniek rozhodnú na budúci rok

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po zmenách v trasovaní liniek autobusov mestskej hromadnej dopravy mali prísť v januári na rad aj zmeny liniek električiek, kvôli opravám tratí sa však odkladajú o niekoľko mesiacov.

Dôvodom je pokračujúca rekonštrukcia trate na Obchodnej ulici, na ktorú má nadväzovať obnova trate na Kapucínskej ulici. Keďže sa blíži zima, práce budú utlmené a pokračovať budú až v jarných mesiacoch. Ako nám povedal riaditeľ rezortu prevádzky a techniky Dopravného podniku Bronislav Weigl, je predpoklad, že práce budú ukončené až v júni budúceho roku. Zmeny v trasovaní liniek električiek by sa tak mohli odložiť až na letné prázdniny.

V súčasnosti nie je definitívne rozhodnuté, ako sa jednotlivé trasy zmenia. Uvažovalo sa o skracovaní trás, obmedzenej premávke, ale aj rušení niektorých liniek. O konečnej podobe zmien sa podľa B. Weigla bude ešte rokovať.

Iná je situácia v prípade autobusových liniek, kde dopravný podnik aspoň čiastočne vyslyšal hlasy cestujúcej verejnosti. Na základe podnetov cestujúcich od 26. októbra autobusy linky číslo 88 v smere od Autobusovej stanice Mlynské nivy k Novému mostu budú zastavovať aj na zastávke Aupark na Panónskej ceste, čím budú zabezpečené ďalšie možnosti spojení. Taktiež na základe pripomienok cestujúcich a rokovaní s podnikmi a učilišťami v oblasti Na pántoch bol upravený cestovný poriadok linky číslo 59. Naďalej však platí, že najdôležitejšie spojenie medzi Petržalkou a Račou a opačne predstavuje linka číslo 94 s prestupom na električky v uzle Vazovova, resp. linka číslo 98 s prestupom na električky v prestupovom bode Obchodný dom Slimák – Riazanská. Spoj linky číslo 94 s odchodom zo zastávky Holíčska o 7:32 h pokračuje z Vazovovej ulice po trase linky číslo 59 cez Račianske mýto, Račiansku a Púchovskú ulicu na ulicu Na pántoch. Tento spoj je v cestovnom poriadku vyznačený značkou.

Páčil sa vám článok?