Kompletizujú cyklotrasu pri Malom Dunaji

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Obavy, že sa časť vrakunského Lesoparku premení na stavenisko, sú zbytočné, pretože tento areál je v územnom pláne vyčlenený na rekreáciu a šport a na tom nezmení nič ani fakt, že časť areálu je v súkromnom vlastníctve.

Vyplýva to zo stanoviska, ktoré nám poskytla Oľga Dolhá z oddelenia životného prostredia miestneho úradu. Ešte do konca tohto roku by mali byť dobudované cyklistické trasy Lesopark - ulica Na piesku a Lesopark - Zelená voda. Cyklistické trasy z Vrakune vlastne povedú hviezdicovito - jedna vetva sa napojí na cyklotrasu ponúknutú Ružinovom, druhá povedie smerom na Ivánku a Most na Ostrove, tretia spojí Lesopark so známou a dôležitou cyklistickou tepnou na Hamuliakovo a popri celom Dunaji. Zámer nie je len reálny, ale aj plánovaný, sú naň v rozpočte obce vyčlenené peniaze a navyše ho poslanci v júni potvrdili, keď schválili ideový zámer na zriadenie športovo-rekreačného centra Vrakuňa-Lesopark. V budovaní cyklotrasy na Ivánku sú však viazaní aj na konanie mesta a Generálneho investora Bratislavy, ktorí by mali v tomto roku zrekonštruovať križovatku Hradská - Rázotčná - Dvojkrížna. Ide totiž o bezpečnosť cyklistov, ktorá sa bez rekonštrukcie nedá zabezpečiť.

Podľa O. Dolhej už dnes môže Lesopark v plnej miere slúžiť rekreácii. Na jeho ploche 71-tisíc štvorcových metrov je už dnes sto lavičiek, hojdačky, ohnisko, odpadové koše. Pokiaľ ide o neupravenú časť lesoparku - to je práve priestor, ktorý je v súkromných rukách, samospráva nemôže vlastníkom rozkázať, ako si ho majú upraviť. O. Dolhá však opakuje, že výstavba tam nebude, určenie tohto priestoru je záväzne viazané na rekreáciu a šport.

Páčil sa vám článok?