V páse pred zimným štadiónom budú stĺpiky

26.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nekontrolovanému a chaotickému parkovaniu na trávnikoch a chodníkoch v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu počas hokejových zápasov Slovana, chce mesto zabrániť osadzovaním stĺpikov.

Bratislavské noviny v predchádzajúcom jedenástom čísle poukázali na tento problém, pretože počas hokejových zápasov parkujú autá doslova všade, kde je voľné miesto, dokonca aj v križovatke Trnavskej cesty a Ulice odbojárov.

Z magistrátu nás informovali, že oddelenie cestného hospodárstva v súčasnosti na Trnavskej ceste osadzuje stĺpiky ako zábranu proti parkujúcim autám. Spolu ich má byť 400 kusov. Tieto práce súvisia aj s revitalizáciou ulice a po osadení zábran má byť na tejto ploche položený trávnik. Stĺpiky budú od križovatky smerom von z mesta - po celej dĺžke zimného štadióna, na celkovej ploche asi 200 štvorcových metrov. Ich osadenie bude stáť asi 500-tisíc korún a inštalácia má byť hotová do 15. apríla.

V súčasnosti sa situácia na deliacom ostrovčeku na Trnavskej ceste čiastočne zmenila. Vidno, že sa tam začalo pracovať. Zem je rozrytá a zrejme množstvo vody a blata po daždi a snežení odradilo fanúšikov, ktorí prichádzajú na hokej autami, aby tu zaparkovali. Neodradilo ich však parkovanie na deliacom chodníku tesne pri križovatke. Aj tomu by mal byť čoskoro koniec.

V pondelok 24. marca bolo na deliacom ostrovčeku osadených len 36 stĺpikov zo strany zimného štadióna a zdá sa, že práce postupujú pomaly. Zábrany sa osádzajú zbytočne nahusto a aj technika osádzania a materiál stĺpikov zrejme nezaručuje, že v budúcnosti sa neohnú až k zemi.

Svedčí o tom prípad dvoch stĺpikov na chodníku pred štadiónom, ktoré sú už ohnuté. Navyše stĺpiky nebránia prechádzať chodcom mimo priechodu, čo je častým javom na tejto frekventovanej ulici. Okrem toho čierno-žlté stĺpiky síce dobre vidno, no z estetického hľadiska, aj vzhľadom na budúce nové porasty a trávnik, ide o nevkusný výber. Podľa našich informácií v tomto prípade ide o kategóriu lacných liatinových výrobkov.

Okrem preplneného parkoviska na Ulici odbojárov a celej ulice praskajú počas zápasov vo švíkoch aj okolité ulice, z čoho sú nešťastní najmä miestni obyvatelia. Tí hovoria o katastrofe. Ak by fanúšikovia na cestu na hokejové zápasy viac využívali mestskú hromadnú dopravu, situácia by sa mohla upokojiť.

(rob)
FOTO - Robert Lattacher, Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?