Okolie zimného štadióna pripomína parkovisko

19.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

To, čo sa deje v okolí Zimného štadióna Ondreja Nepelu v čase zápasov HC Slovan Bratislava, je doslova katastrofa. Autá parkujú priamo na ceste, na chodníkoch, na tráve, dokonca na ostrovčekoch v križovatke Trnavskej cesty a Ulice odbojárov.

Tento stav netrvá týždeň či mesiac, ale roky. Obyvatelia v okolí boli nútení ohradiť si pozemky okolo obytných domov, pretože v čase hokejových zápasov nielenže nemali kde zaparkovať, ale často mali problém dostať sa domov.

Samosprávy mesta a mestskej časti Nové Mesto sa živelnému parkovaniu bezmocne prizerajú, nezasiahli ani strážcovia verejného poriadku. Až uplynulú nedeľu po druhom semifinále play-off sa na križovatke pred zimákom objavili policajti, ktorí sa snažili ako-tak zabezpečiť prejazdnosť komunikácií.

Každý z fanúšikov belasých veľmi dobre vie, že v okolí štadióna nie sú prakticky žiadne voľné parkovacie miesta. Napriek tomu sem stovky z nich jazdia s vedomím, že ak chcú vidieť úvodné buly, budú musieť porušiť predpisy a zaparkovať na chodníku či na tráve.

A možno by pritom stačilo málo. Ponúknuť napríklad divákom výhodu ísť na zápas a zo zápasu MHD. Posilniť spoje verejnej dopravy a po dohode mesta, ktoré je vlastníkom štadióna, Dopravného podniku Bratislava a vedenia HC Slovan umožniť, aby lístok na hokej bol súčasne aj cestovným lístkom na zápas a zo zápasu.

Mesto by na tom určite neprerobilo, pretože tí, ktorí doteraz jazdia na hokej autom, by inak MHD nevyužili. Ak by však v cene vstupenky bol bonus 28, resp. 36 korún za obojsmernú jazdu MHD, nejeden Bratislavčan by si rozmyslel, či predsa len radšej nechá auto doma v garáži, ušetrí si parkovací stres a po každej tretine si dá aj pohár bratislavského piva.

Radoslav Števčík

Samospráva mesta začala vlani s revitalizáciou zelene v stredovom páse na Trnavskej ceste. Zrejme preto, aby sa tu vodičom lepšie parkovalo.
FOTO - Vladimír Benko jr.

Páčil sa vám článok?