V lete opravia koľajovú trať na Miletičovej

12.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik pripravuje v tomto roku dve významnejšie rekonštrukcie koľajových tratí v meste. Jedna z nich sa týka trasy na Miletičovej po Záhradnícku ulicu, druhá súvisí s obnovou tunela pod Hradom.

Podľa informácií z dopravného podniku rekonštrukcia električkovej trate v Ružinove sa bude robiť súbežne s rozširovaním cestných jazdných pruhov na Záhradníckej ulici. Trať bude rekonštruovaná od Trnavského mýta po Záhradnícku ulicu.

Koľajisko na tejto trase je v katastrofálnom stave a je jedným z najhorších v hlavnom meste. Električky musia na tomto úseku jazdiť veľmi opatrne a pomaly. Obnova trate je naplánovaná na letné mesiace aj vzhľadom na prerušenie premávky električky do Ružinova kvôli rozširovaniu spomínaných jazdných pruhov na Záhradníckej ulici. Súčasne tam dôjde kvôli zmenám v organizácii dopravy aj k preloženiu časti električkových koľají.

Ďalšia už dávnejšie avizovaná rekonštrukcia sa týka trate električky v tuneli pod Bratislavským hradom. Aj tu jazdia v súčasnosti vozidlá zníženou rýchlosťou. Obnova tunela je naplánovaná na jeseň tohto roka a prerušenie premávky v tuneli sa odhaduje na štyri mesiace.

Dopravný podnik robí niektoré drobnejšie opravy električkových tratí priebežne. Významnejšia rekonštrukcia električkovej trate bola dokončená v roku 2006 na Obchodnej a Kapucínskej ulici. Ešte predtým došlo k úplnej obnove trate na Mostovej ulici. V oboch prípadoch použili technológiu a materiál na maximálne odhlučnenie zvukov električky. Jednou z posledných významnejších rekonštrukcií bola mesačná obnova trate na Vazovovej ulici v roku 2007.

(rob)

Páčil sa vám článok?