Stav Ivanskej cesty nemá v meste obdobu

21.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Stav Ivanskej cesty v úseku od železničného priecestia po Galvaniho ulicu je v žalostnom stave už dlhé roky. Jazda po nej pripomína skôr prepravu po lesnej ceste plnej výmoľov, dier a nerovností ako po komunikácii prvej triedy.

Napriek fungujúcemu diaľničnému obchvatu, ktorý spája vodičov aj so známym a veľkým nákupným a obchodným centrom v okolí Galvaniho ulice, je Ivanská cesta neustále vodičmi využívaná a neraz aj preplnená. Navyše na tejto ulici sídli množstvo firiem a organizácií.

Negatívom v celej oblasti je aj problémová križovatka bez svetelnej signalizácie so železničným priecestím bez závor. Dochádza tu často k dopravným nehodám a priecestie je považované za jedno najrizikovejších. Rekonštrukcia a reorganizácia dopravy by v tomto priestore zvýšila bezpečnosť a priepustnosť premávky. Aj pohyb chodcov je tu nekoordinovaný a nebezpečný, pretože neexistuje bezpečný priechod cez železničné priecestie.

Podľa informácií z magistrátu o zlom stave Ivanskej cesty mesto vie, no v tomto roku nie sú vyčlenené peniaze na jej rekonštrukciu. Oddelenie cestného hospodárstva bude robiť najnutnejšie opravy v rámci bežnej údržby. Mesto pripravuje podrobnú analýzu cesty, aby ju mohlo v nasledujúcich rokoch zaradiť do harmonogramu opráv.

(rob)

Páčil sa vám článok?