Začne sa obnova križovatky na Košickej

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia križovatky ulíc Košická a Miletičova v Bratislave, ktorej obnova je plánovanou súčasťou stavby Mosta Apollo, by sa mala začať už v najbližších dňoch.

Po obnove bude riešená ako úrovňová svetelne riadená križovatka. Košická ulica bude upravená v úseku od Gemerskej ulice po Miletičovu ulicu na štvorpruhovú smerovo rozdelenú komunikáciu so stredným deliacim pásom šírky 1,75 metra. Miletičova ulica bude v úseku od Záhradníckej po Trenčiansku ulicu rozšírená na trojpruhovú komunikáciu.

Ako uviedol Ladislav Csáder, generálny riaditeľ spoločnosti Metro Bratislava, ktorá je investorom stavby mosta, práce by mala realizovať spoločnosť Doprastav. Podľa L. Csádera si rekonštrukcia vyžiada náklady asi sto miliónov korún. Peniaze už vyčlenili z rozpočtu na stavbu mosta. Križovatka by mala byť dokončená v lete budúceho roku. Počas rekonštrukcie by mala byť križovatka Košická - Miletičova vždy aspoň čiastočne prejazdná. Na neďalekej križovatke Trenčianska - Miletičova, ktorá je podľa štatistík najnehodovejšou v Bratislave, pribudne po rekonštrukcii svetelná signalizácia. Ako sme už informovali, koniec Košickej ulice sa rozšíri na štyri jazdné pruhy. Na priechode pre chodcov pri trhovisku pribudne semafor. Pre rozšírenie komunikácie sa bude podľa L. Csádera musieť trhovisko a priľahlé parkovisko po celej dĺžke zúžiť o dva až tri metre. Zrekonštruovať by mali aj inžinierske siete pod vozovkami - vodovod, kanalizáciu, plynové, elektrické a telefónne vedenia. Kvôli prekládke trakčných zariadení dôjde v budúcom roku aj k úplnej výluke trolejbusovej dopravy.

Pre rekonštrukciu križovatky spochybnil starosta Ružinova Pavol Kubovič právoplatnosť kolaudácie Mosta Apollo. Podľa L. Csádera však dokončenie a skolaudovanie križovatky Miletičova - Košická nebolo podmienkou na kolaudáciu stavby mosta. Ako dodal, s obnovou križovatky nemohli začať skôr, keďže by spolu s križovatkou Prievozská - Košická museli uzavrieť dve dôležité križovatky naraz, a tým by od dopravy takmer úplne odrezali okolie Dulovho námestia.

Páčil sa vám článok?