Zmena dopravy počas výluky na Obchodnej

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od 26. septembra sa začala rekonštrukcia na Obchodnej ulici a v tejto súvislosti bude treba vylúčiť električkovú dopravu. Električky budú premávať po obchádzkových trasách, ktoré Dopravný podnik ešte raz zmenil.

Linka číslo 1 bude premávať z Dúbravky a Karlovej Vsi cez Nábrežie arm. gen. Svobodu, Šafárikovo námestie (naspäť cez Jesenského) a ďalej cez Špitálsku, Krížnu, Trnavské mýto a Vajnorskú k železničnej stanici Nové Mesto. Medzi Vajnorskou a centrom mesta nahradí linku č. 6, ktorá počas výluky nebude premávať. Linka číslo 13 zabezpečí spojenie centra mesta s Hlavnou stanicou. Premávať bude po trase Hlavná stanica, Radlinského, Vazovova, Krížna, Špitálska, Jesenského, Námestie Ľudovíta Štúra, Vajanského nábrežie, Šafárikovo námestie, Špitálska, Krížna, Vazovova, Radlinského, Hlavná stanica.

Linky číslo 5 a 9 budú v centre mesta presmerované, obojsmerne pôjdu z Kapucínskej ulice cez Námestie SNP a Špitálsku ulicu. Linka číslo 7 bude premávať obojsmerne po trase ŽST Vinohrady, Račianske mýto, Vazovova, Krížna, Trnavské mýto, Vajnorská, ŽST Nové Mesto. Linka číslo 7 posilňuje kapacitu na Vajnorskej ulici, najmä v zaťaženom úseku Polus - Trnavské mýto. Prevádzka na tejto linke je v odpoludňajšej špičke pracovných dní. Nová linka číslo 13 nahrádza na Šafárikovom námestí linku číslo 1 pri ceste z centra mesta na Hlavnú stanicu. Dopravný podnik ďalej odporúča používať autobusy linky číslo 94, ktoré sú v uzle Vazovova v dostupnosti na linky električiek. V cestovných poriadkoch električiek budú oproti súčasnosti minimálne zmeny.

Páčil sa vám článok?