Dokončia semafory na Tomášikovej

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Do 30. septembra bude dokončená stavba cestnej svetelnej signalizácie na uliciach Tomášikova - Seberíniho, ktorá má zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky v tejto lokalite.

Stavba zahŕňa viacero úprav. Je to predovšetkým obojstranné rozšírenie Tomášikovej ulice v úseku od Gagarinovej po Ružinovskú a inštalácia cestnej svetelnej signalizácie v križovaní s priľahlými ulicami Nevädzová a Seberíniho. Patria k nej aj priechody pre chodcov pri Petzvalovej, Rezedovej, Seberíniho a Obilnej ulici riadené svetelnou signalizáciou a vybudovanie zastávok MHD v úseku Petzvalova - Seberíniho a pri križovatke Tomášikovej a Nevädzovej ulice. Rekonštruoval sa aj povrch priľahlých chodníkov, ktoré teraz majú bezbariérovú úpravu. Zastávky MHD a priechody pre chodcov sú vybavené signalizačnými pásmi s vrúbkovaným povrchom pre slabozrakých a nevidiacich.

Na Tomášikovej ulici bolo veľa nehôd a frekvencia dopravy ešte vzrástla po dobudovaní neďalekého kostola. Po úpravách spojených s touto dopravou stavbou by sa situácia mala zlepšiť.

Páčil sa vám článok?