Nosný systém posudzuje ministerstvo

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Projekt nosného dopravného systému mesta, ktorého súčasťou je aj vybudovanie električkovej trate z Janíkovho dvora v Petržalke na Šafárikovom námestí, stále nie je schválený.

Ministerstvo životného prostredia už odovzdalo svoje pripomienky k projektu, ktoré jeho spracovateľ, spoločnosť Dopravoprojekt, doplní do dokumentácie. Potom sa dokumentácia opäť vráti na ministerstvo, ktoré materiál znovu rozpošle. „Predpokladáme, že za dva mesiace budeme poznať názory všetkých zúčastnených strán a budeme vedieť dať odpovede na všetky otázky, do akej miery je projekt environmentálne prijateľný,“ povedal nám námestník bratislavského primátora Karol Kolada. Ako dodal, výsledný materiál potom mesto dodá na ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja a opätovne požiada o expertízny posudok na výber variantu. Urobiť sa musia aj ďalšie úkony, ktoré sú podmienkou, aby na tento investičný zámer mohlo mesto získať peniaze zo štátneho rozpočtu.

Existujú tri varianty vedenia trate na území Petržalky - jeden ráta s vedením trate na vyvýšených estakádach (estakádny), druhý na úrovni terénu (povrchový) a tretí čiastočne pod povrchom terénu (polozapustený). Podľa K. Koladu nie je názorová zhoda na to, ktorý variant by sa mal realizovať. Mestská časť Petržalka preferuje estakádny, architekti, urbanisti a mesto povrchový variant.

Páčil sa vám článok?