Most Apollo si vyžiada zmeny v doprave

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Po uvedení Mosta Apollo do prevádzky sa ukázalo, že je nevyhnutné upraviť organizáciu dopravy na niektorých križovatkách v jeho okolí. Premávku na nich otvorenie mosta totiž značne skomplikovalo.

Ako uviedla informovala riaditeľka magistrátnej sekcie dopravy a cestného hospodárstva Tatiana Kratochvílová, mesto realizuje dopravný prieskum, na základe ktorého problémové križovatky upraví. Na bratislavskej strane sa minulý týždeň zmenila organizácia dopravy na križovatke Košickej a Prístavnej ulice, keďže pri ľavom odbočovaní z Prístavnej ulice na Most Apollo mali vodiči problémy zaradiť sa na hlavnú cestu.

Tento týždeň z rovnakého dôvodu upravia aj výjazd zo Svätoplukovej na Košickú ulicu. Podľa T. Kratochvílovej je potrebné tento úsek upraviť aj stavebne, inak by nebolo možné zo Svätoplukovej bezproblémovo vyjsť na most. Najproblematickejším miestom súvisiacim s Mostom Apollo je podľa T. Kratochvílovej úsek, kde sa stretáva jeho zjazdná vetva s vetvou Prístavného mosta a odbočením na Bosákovu ulicu. Odbočenie z Mosta Apollo na Bosákovu ulicu je priam nemožné, keďže tento úsek je veľmi krátky. Preto sa tam muselo upraviť dopravné značenie. Ďalšie úpravy organizácie dopravy prídu na rad ešte v priebehu tohto týždňa.

Páčil sa vám článok?