Ulica Slávičie údolie bude uzatvorená

28.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Magistrát sa rozhodol čiastočne uzatvoriť ulicu Slávičie údolie od 1. februára tohto roka. Stavebný a technický stav komunikácie podľa dopravnej komisie mesta nespĺňa bezpečnostné kritériá pre premávku motorových vozidiel.

V piatok 1. februára 2008 sa od ôsmej hodiny bude zdola nahor postupne uzatvárať ulica Slávičie údolie od križovatky ulíc Tichá - Korabinského - Slávičie údolie. Značky upozornia vodičov nato, že časť ulíc Slávičie údolie a Hrebendova je neprejazdná.

Motoristi využívali Slávičie údolie ako skratku pri jazde do centra mesta najmä v období, keď bolo dunajské nábrežie a Mlynská dolina upchané množstvom osobných, ale aj nákladných automobilov vrátane kamiónov.

Nedávna rekonštrukcia komunikácií, ich rozšírenie a otvorenie tunela Sitina, ale situáciu v tejto časti Bratislavy značne zlepšili. Preto dopravná komisia hlavného mesta rozhodla o uzatvorení tohto úseku Slávičieho údolia. Podľa Územného plánu hlavného mesta sa na budúcnosti ráta s prepojením Mlynskej doliny a Mudroňovej ulice cez Slávičie údolie, Tichú, Svetlú a Jančovu ulicu.

Po uzatvorení úseku v Slávičom údolí sa do oblasti Mlynskej doliny bude možné dostať viacerými trasami cez Valašskú ulicu, Ulicu Pri habánskom mlyne, z Brnianskej cez ul. Prokopa Veľkého a Hroboňovu, z Nábrežia arm. gen. L. Svobodu cez ulice Židovská, Lipová a Nad lomom.

Bratislavské noviny sa vlani venovali organizácii dopravnej premávky v tejto lokalite. V apríli 2007 sme zverejnili aj názor dopravného inžiniera polície, podľa ktorého zákaz vjazdu nič nevyrieši, len presunie záťaž inde. Pomôcť by vraj mohlo len rozšírenie komunikácie na Tichej ulici. Podľa neho v minulosti stavebný úrad zabudol na potreby dopravy, a tak sú niektoré domy postavené až na hranu pozemku, takže tu nemožno vybudovať ani chodník. Minulý rok sa hovorilo aj o potrebnom rozšírení Tichej ulice a zjednosmernení niektorých úsekov, čím by sa zrýchlila doprava v lokalite, ale ulice by zostali prejazdné.

(rob)

Páčil sa vám článok?