Lávky ponad diaľnicu rýchlo pribúdajú

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Z piatich lávok, ktoré majú uľahčiť spojenie pre chodcov a cyklistov medzi zastavanou Petržalkou a jej nábrežím sú už dve - pri Inchebe a Auparku -skutočnosťou.

Zostávajúce tri sú v rôznom štádiu rozostavanosti, podľa V. Šmátralu z Doprastavu však aspoň jednu z nich uvedú do prevádzky v najbližších týždňoch.

Ide o lávku pri Dopravnom podniku Bratislava za pumpu OMV, s pracovným pomenovaním Lávka 212. Jej konštrukcia je hotová a stavbári v súčasnosti dokončujú schodiská a bezbariérové prístupy. Lávku podľa všetkého odovzdajú verejnosti už v októbri. O mesiac viac si vyžiada dokončenie lávky na Jantárovú cestu. Tiež už mala byť hotová, ale pri pozemných prácach narazili na nezakreslené optické káble a ich prekládka si vyžiadala dlhší čas. V každom prípade by ju však mala verejnosť začať užívať už v novembri, aj za cenu, že by sa pochôdzna izolácia urobila až na jar, ak by to na jeseň počasie nedovolilo.

Tieto dve lávky spolu s treťou, ktorá robí stavbárom najviac problémov, by mali slúžiť aj cyklistom. S lávkou č. 211, ktorá bude viesť k budove spoločnosti Ravak, sú problémy nie však technického, ale administratívneho rázu. Stavbári totiž nemajú povolenie na druhú stavebnú časť a mesto sa s mestskou časťou nevedia zhodnúť na tom, kto by mal toto povolenie vydať. Spor v súčasnosti rieši ministerstvo dopravy.

Páčil sa vám článok?