Pripravujú sa dopravné stavby za stovky miliónov

11.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB) má na tento rok v rozpočte mesta schválených 337,9 milióna korún, pričom z tejto sumy pripadne na dopravné stavby 332,9 milióna korún.

V tomto roku bude mesto prostredníctvom GIB pokračovať v prácach na stavbách rozostavaných v roku 2007, z ktorých najvýznamnejšia je rekonštrukcia križovatky Hradská - Podunajská - Dvojkrížna - Ráztočná. Treťou etapou bude pokračovať televízny dohľad križovatiek na území mesta.

Z dopravných stavieb, ktoré sa majú začať v tomto roku, treba na prvom mieste uviesť rozšírenie Záhradníckej ulice na štyri jazdné pruhy v úseku Miletičova - Líščie nivy spojené s rekonštrukciou troch križovatiek (Miletičova - Záhradnícka, Záhradnícka - Jégého a Záhradnícka - Líščie nivy) vrátane osvetlenia a prekládky inžinierskych sietí. V pláne je aj prepojenie Harmincovej ulice s Rázsochami v Lamači.

Mesto bude pripravovať aj ďalšie stavby - dostavbu Vlárskej ulice, rozšírenie Harmincovej ulice na štyri jazdné pruhy, predĺženie Tomášikovej ulice v úseku od Vajnorskej po Račiansku ulicu, predĺženie ulice Na pántoch v Rači a druhú etapu rekonštrukcie Rybničnej ulice. Termíny začatia a ukončenia prác na týchto stavbách ešte nie sú presne známe.

V štádiu prípravy od projektových dokumentácií sú aj ďalšie investície. Patrí medzi ne komunikácia zo Slávičieho údolia na Tichú ulicu, východný obchvat Vajnôr, ľavý odbočovací pruh do obytnej zóny Rusovce - juh, záchytný parkovací dom na Ceste mládeže, cestné svetelné signalizácie na Námestí hraničiarov a pri NAY Elektro zo Seneckej cesty do Vajnôr a chodník pre peších na Dúbravskej ceste.

Okrem dopravných stavieb sa nezabúda ani na nájomné byty - na prípravu ich výstavby (ak sa nájde vhodný pozemok) bolo schválených päť miliónov korún. Vlani mesto dokončilo na sídlisku Dlhé diely polyfunkčný dom s 90 nájomnými bytmi.

V roku 2007 mesto okrem iného dokončilo druhú etapu cyklotrasy v Ružinove pri Malom Dunaji, vybudovalo pravé odbočenie z Račianskej ulice do Pionierskej ulice, ako aj priechod pre chodcov pri cintoríne Ružinov. Okrem toho pribudli aj cestné svetelné signalizácie v križovatkách Romanova - Kutlíkova a Karloveská - Kuklovská, vykonala sa preložka Mlynskej ulice v Devínskej Novej Vsi a dokončila sa druhá etapa televízneho dohľadu križovatiek.

(juh)

Páčil sa vám článok?