Linka číslo 41 jazdí až na Búdkovú cestu

11.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

V rámci požiadaviek na skvalitnenie mestskej hromadnej dopravy v jednotlivých mestských častiach sa staromestskej samospráve podarilo koncom roka 2007 presadiť predĺženie linky číslo 41.

Dopravný podnik Bratislava, a.s., akceptoval požiadavku poslancov komisie dopravy staromestského miestneho zastupiteľstva, aby linka číslo 41 mala novú konečnú zastávku na Búdkovej ceste pri Eko-Juvente. Od 17. decembra 2007 má teda linka číslo 41 konečnú stanicu tam, kde aj trolejbusový spoj číslo 203.

Podľa predsedníčky staromestskej dopravnej komisie Jany Špankovej (SDKÚ-DS) predĺženie linky má pre obyvateľov tejto časti veľký význam. Podľa nej na Drotárskej ceste sídli VŠVU, Správa účelových zariadení - SÚZA, škola pre sluchovo postihnuté deti a potraviny. „Predĺžením linky môžu tieto zariadenia obyvatelia navštevovať už aj prostredníctvom MHD,“ dodala J. Španková.

DPB v minulom roku vyhodnotil 83 podnetov a požiadaviek od mestských častí na zlepšenie MHD. Niektoré návrhy je možné podľa manažmentu spoločnosti splniť v rámci vlastných kapacít podniku. Ide napríklad o dodržiavania intervalov alebo zmenu typu vozidiel. Návrhy mestských častí sa týkali napríklad premiestnenia zastávok, zlúčenia liniek, či zvýšenie čistoty - kultúry cestovania. Zmeny praktického charakteru môže navrhnúť ktokoľvek z cestujúcich a adresovať ich dopravnému podniku. Ten ich môže v rámci možností riešiť. Centrálne zmeny organizácie dopravy majú však už vplyv na rozpočet, a preto patria na pôdu mestského zastupiteľstva.

Niektoré požiadavky mestských častí dopravný podnik už akceptoval. K zmenám došlo napríklad v Petržalke.

(rob)

Páčil sa vám článok?