Zrazili sa dve električky, trať je stále neprejazdná

9.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dve električky sa zrazili v stredu pred 14.00 h na zastávke Jurigovo námestie v Karlovej Vsi v smere do Dúbravky. Koľajovú dopravu cez Karlovu Ves v stredu zatiaľ neobnovia.

Podľa doterajších zistení sa ľahko zranilo sedem cestujúcich, z toho päť osôb previezli na ošetrenie do nemocnice. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia v prípade dnešnej zrážky  dvoch električiek v Karlovej Vsi.

Informovala Tatiana Kurucová z oddelenia komunikácie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Koľajovú dopravu cez Karlovu Ves z dôvodu popoludňajšej zrážky dvoch električiek v stredu neobnovia. Potvrdil to predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava Branislav Záhradník.

Podľa Zahradníka ide o komplikovanú nehodu, ktorá si vyžaduje špeciálne servisné vozidlo a náročné odstraňovanie i presun poškodených električiek do vozovne. Poškodené sú všetky štyri vozidlá obidvoch súprav a podľa predbežnej obhliadky škoda predstavuje asi milión Sk.

"Príčinou nehody je ľudské zlyhanie, vodič je zranený a v šoku," dodal Záhradník. Náhradná autobusová doprava je zabezpečená spod Nového mosta.

(tasr)
Páčil sa vám článok?