Nové semafory prispejú k bezpečnosti chodcov

9.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Od utorka 25. decembra 2007 sú v plnej prevádzke nové semafory pre chodcov na križovatke ulíc Pražská a Sokolská. O ich inštalácii sme písali v 41. čísle Bratislavských novín.

Cestná svetelná signalizácia bude fungovať 24 hodín denne a má prispieť k bezpečnému prechádzaniu chodcov najmä zo zastávky MHD na Pražskej ulici. Niekoľko dní pred plnohodnotným spustením blikalo na semaforoch iba oranžové výstražné svetlo, aby si vodiči na túto novinku zvykli.

Nové semafory sú určené pre chodcov a sú tlačidlové, na vyvolanie signálu prednosti pred autami. Podľa informácií z magistrátu bude obnovený a zvýraznený aj samotný priechod pre chodcov, tzv. zebra. Obyvatelia z okolia už dlhodobo požadovali, aby bola zaistená vyššia bezpečnosť pri prechádzaní po tejto mimoriadne frekventovanej komunikácii. Po Pražskej ulici najmä v smere od Kramárov jazdia vodiči často nebezpečnou rýchlosťou. Prejsť cez túto širokú frekventovanú komunikáciu spôsobovalo problémy nielen starším ľuďom.

Vyriešenie bezpečnosti priechodu stálo najmä kvôli projektu rekonštrukcie Predstaničného námestia, ktorý rátal s premostením kritického úseku. Vzhľadom na to, že s projektom sa roky nič nedeje, dalo mesto osadiť nový semafor.

(rob)
FOTO – Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?