Semafory na Tomášikovej už dokončia, chodci budú na priechodoch bezpečnejší

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Cestná svetelná signalizácia v uzle ulíc Gagarinova, Nevädzova, Seberíniho, Obilná a Tomášikova bude stavebne dokončená do 30. septembra, v októbri ju spustia do skúšobnej a následne do definitívnej prevádzky.

Stavebno-technické riešenie uzla pri kostole na Seberíniho ulici zlepší dopravnú situáciu od Ružinovskej ulice po Gagarinovu. Stavba sa realizuje v dvoch etapách. Prvá etapa znamenala rozšírenie Tomášikovej ulice na ľavej strane od Gagarinovej k Ružinovskej ulice vrátane odbočky od Nevädzovej ulice. V súčasnosti sa dokončuje druhá etapa stavby cestnej svetelnej signalizácie.

Stavba cestnej svetelnej signalizácie ulíc Gagarinova, Nevädzova, Seberíniho, Obilná s Tomášikovou zahŕňa viacero úprav. Je to predovšetkým obojstranné rozšírenie Tomášikovej ulice v úseku Gagarinova - Ružinovská s inštaláciou cestnej svetelnej signalizácie v križovaní s priľahlými ulicami Nevädzovou a Seberíniho, s priechodmi pre chodcov pri Petzvalovej, Rezedovej, Seberíniho a Obilnej ulici riadenými svetelnou signalizáciou a vybudovanie zastávok MHD v úseku Petzvalova - Seberíniho a pri križovatke Tomášikova - Nevädzova.

Rekonštruovala sa aj povrchová úprava priľahlých chodníkov, ktoré majú bezbariérovú úpravu. Zastávky MHD a priechody pre chodcov sú vybavené signalizačnými pásmi s vrúbkovaným povrchom pre slabozrakých a nevidiacich. Je zmodernizovaná aj jestvujúca mestská komunikácia a s ňou spojené úpravy dotknutých chodníkov. Zriadením cestnej svetelnej signalizácie na križovatkách sa výrazne zvýši bezpečnosť chodcov pri ich pohybe v tomto území.

Investorom stavby je hlavné mesto Bratislava v zastúpení GIB, zhotoviteľom stavby sú spoločnosti NOPE a Cesty Nitra. Stavebné práce budú skončené do 30. septembra, v októbri sa uskutoční preberacie a kolaudačné konanie. Náklady na stavbu predstavujú takmer 29,5 milióna korún.

Páčil sa vám článok?