Tomášikovu ulicu predĺžia po Račiansku

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Jedným z významných zámerov mesta v oblasti dopravy je predĺženie Tomášikovej ulice v úseku od Vajnorskej po Račiansku ulicu, ktorého príprava je naplánovaná už na budúci rok.

Stavebná úprava sa začne v križovatke ulíc Vajnorská - Tomášikova a jej trasa povedie v súbehu so železničnou traťou Bratislava - Nové Mesto - Bratislava - Predmestie a napojí sa na Račiansku ulicu. Ako nám povedala riaditeľka magistrátnej sekcie dopravy a cestného hospodárstva Tatiana Kratochvílová, momentálne je spracovaná dokumentácia pre územné rozhodnutie v troch variantoch, z ktorých bol odporučený variant s mimoúrovňovým krížením železnice v smere na Filiálku. „Stavba je rozdelená do dvoch etáp, pričom v prvej etape sa uvažuje s budovaním komunikácie v polovičnom profile,“ konštatovala T. Kratochvílová. Ako dodala, v rámci prerokovania projektovej dokumentácie si uplatnili požiadavky dotknuté subjekty, z čoho vyplývajú nároky na majetkovo-právne vyrovnanie. „Najviac sa to týka areálu SIS a Železníc Slovenskej republiky.“

Očakávaný prínos predĺženia Tomášikovej ulice spočíva v odľahčení preťaženej Račianskej ulice v jej najkritickejšom úseku - Biely kríž - Jarošova, odľahčení Riazanskej a Jarošovej ulice a v upokojení celej oblasti ohraničenej týmito ulicami. „Vzhľadom na dopravný význam tejto stavby mesto robí všetky potrebné kroky, aby jej prípravu prostredníctvom Generálneho investora Bratislavy zabezpečilo v priebehu budúceho roku,“ uzavrela T. Kratochvílová.

Páčil sa vám článok?