Oprava Cesty mládeže je takmer hotová

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Oprava Cesty mládeže, ktorú realizuje mesto spoločne s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou, bude hotová okolo 20. septembra. Náklady na jej rekonštrukciu predstavujú sumu 60 miliónov korún.

V máji 2005 sa začali práce na predĺžení Cesty mládeže od zastávky MHD - otočky od Železnej studienky po vojenskú nemocnicu, čo je úsek dlhý 2,6 kilometra. Práce sa robili po jednotlivých etapách, opravovala sa vozovka v šírke 6 - 6,5 metra i premostenie. Časť dlažobnej vozovky po oboch stranách nahradili cyklistickým chodníkom s červeným asfaltovým povrchom, širokým 1,5 metra, ktorý bude slúžiť nielen pre cyklistov, ale aj pre korčuliarov. Nebude chýbať ani chodník pre peších, ktorý má pôvodnú triedenú dlažbu. Na chodníkoch sú nové aj povrchové úpravy obrusnej vrstvy. V rámci celej stavby sa opravoval značne poškodený mostný objekt a spevňovala sa časť svahu. Taktiež sú vybudované dva tunely pre migrujúce žaby tak, aby neboli v kolízii s premávkou. Aj úsek medzi Partizánskou lúkou a otočkou mestskej hromadnej dopravy je už dokončený.

Situáciu na úseku od Vojenskej nemocnice po parkovisko skomplikoval fakt, že pozemok pod cestou nepatrí mestu, preto administratívne spracovanie na získanie potrebných povolení bolo časovo náročnejšie. Bratislavská vodárenská spoločnosť však napriek tejto skutočnosti už v uplynulých dňoch opravila kanalizáciu.

Oprava tejto časti Cesty mládeže je spoločnou investíciou Bratislavskej vodárenskej spoločnosti a mesta. Po skončení prác bude nasledovať povrchová úprava komunikácie, ktorá bude dokončená 15. septembra.

Páčil sa vám článok?