Vlaková linka číslo 155 sa zrejme vráti

7.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Návrat vlakovej linky číslo 155 avizuje Dopravný podnik Bratislava. Linka jazdila v minulom období na trati zo železničnej stanice Bratislava -Východ do železničnej stanice Bratislava- Predmestie.

Podľa predsedu predstavenstva dopravného podniku Branislava Zahradníka diskusia o ekonomike financovania linky vyústila do dohody s partnermi - železnicami a Bratislavskou integrovanou dopravou. „Našli sme riešenie tak, aby budúci rok mohla fungovať za ekonomicky akceptovateľných parametrov, na ktoré by dopravný podnik nedoplácal,“ uviedol B. Zahradník. Železničná spoločnosť Slovensko zatiaľ tieto informácie nepotvrdila.

Podľa informácií hovorcu Železničnej spoločnosti Miloša Čikovského v súčasnosti sa uskutočňujú pracovné rokovania a ich výsledok ešte nie je uzavretý. Linka 155 vznikla koncom roka 2006. Pôvodne sa mal experiment s „vláčikom“ skončiť koncom októbra 2006 zároveň s termínom ukončenia prác na rekonštrukcii železničného priecestia Pri Šajbách.

Linka vzhľadom na pozitívny ohlas cestujúcich z lokality Východné však premávala ďalej s prestávkami až do 2. apríla, keď ju dočasne zrušili pre nedoriešené financovanie.

(rob)

Páčil sa vám článok?